Variantenstudie aanbouw

Particuliere woningbouw

Ontwerpend onderzoek

De woning aan de van Gilselaan heeft een bijzonder karakter. Vooral binnen is er een duidelijke mix van originele jaren ‘30 elementen met moderne inrichting. Een verbouwing/ aanbouw biedt mogelijk wat meer ruimte.

Vooral de keuken en bijkeuken mogen wat groter. Bovendien is er gelijk de kans om naar de ruimtes op de verdieping te kijken. Deze variantenstudie is een verkenning van de mogelijkheden, waarbij steeds rekening gehouden is met haalbaarheid, daglicht, verruiming leefkeuken en compositie achtergevel.

Interventie

Door de realisatie van een aanbouw is er het risico dat de bestaande eetruimte kwaliteit verliest. In deze variant is de verdiepingsvloer gedeeltelijk gesloopt, waarmee de eetkamer dubbelhoog wordt. Er ontstaat een verbinding met de verdieping, de eetkamer wordt een centraal punt in de woning.

De keuken wordt gedeeltelijk gerealiseerd in de uitbouw. Het keukenblad en bijkeuken (c.v.) blijven op dezelfde plek. Door met glazen deuren te werken, kan er een zicht van voordeur naar achtertuin gecreeerd worden.

PROJECTGEGEVENS

+Locatie: Van Gilselaan Roosendaal
+Start ontwerp: 2019
+Start bouw:
+Oplevering: Januari 2020
+Bouwkosten:
+Ontwerp: studio KOETS+RUYTER

Bouwplannen? Wij denken graag met u mee!

ANDERE PROJECTEN